Om Lekang

Feilmelding

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i _menu_load_objects() (linje 569 av /home/lekanego/public_html/portal/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i require_once() (linje 3146 av /home/lekanego/public_html/portal/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (linje 113 av /home/lekanego/public_html/portal/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6429 av /home/lekanego/public_html/portal/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6429 av /home/lekanego/public_html/portal/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int i element_children() (linje 6429 av /home/lekanego/public_html/portal/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 av /home/lekanego/public_html/portal/includes/common.inc).
Flyfoto over Lekang. Foto: finn.no/kart
Lekang er skibygda som ligger midt mellom Stokmarknes og Melbu i Hadsel kommune. I alle år har skiidrett vært en sentral aktivitet i bygda, og vi har derfor et stort og flott skianlegg med kilometervis av brede preparerte løyper som delvis er belyst. Men også om sommeren er disse løypene og marka rundt benyttet flittig av folk både fra bygda og tilreisende. Det kanskje viktigste landemerket til Lekang, og som de fleste kjenner igjen er Hadsel Kirke, den karakteristiske røde åttekantede kirka på Hadsel. Kirka er en viktig del av Lekangs historie, og er bare et av Lekang og Hadsels mange kulturminner. Den som interesserer seg for arkeologi, kulturhistorie eller lokalhistorie vil kunne boltre seg i uante mengder kulturminner i området, og spesielt på sommertid vil det være en hel opplevelse bare å vandre rundt i Kulturminneparken og beskue nausttufter, stjernemonument, gravvoller og andre forhistoriske minner. Les mer om Lekang og Hadsels kulturhistorie her. I veldig mange tilfeller der det skal reklameres for Vesterålen, refererer man til Møysalen og viser den fram i sin prakt. På Lekang finner du orkesterplass for å nyte utsikten til Møysalen, i nøyaktig den profilen fjellet er så godt kjent for. Kombiner utsikten til Møysalen med Prestegården på Hadsel i en seng av geitrams i forgrunnen, og du har med en gang på plass det klassiske Vesterålsmotivet som du finner på postkort rundt om i distriktet. Føy til utsikten mot hele Lofotrekka, og Lekang kan kalles et paradis for turister og fotografer.
Lofotrekka

Lekang vil av de fleste innbyggerne betegnes som ei bygd med sterkt samhold og mye sosial aktivitet. Sambygdinger møtes stadig i sosiale lag, over en kaffekopp eller dugnader. Det arrangeres flere arrangementer i løpet av året, som skirenn, 17-mai-feiring, bacalaofest og julebord. Og for de som trives utomhus er muligheten til stede for å benytte lavvoen i bygda, og om en tid vil også en gapahuk ferdigstilles i Lekangdalen.

Eksterne lenker:
Lekang på Wikipedia.

Har du noe å bidra med? Det kan være alt fra tekster og bilder, innlegg til nyhetsbloggen enten jevnlig eller unntaksvis, ideer eller helt enkelt en kommentar på utforming eller innhold. Uansett hva du har i tankene, ta kontakt!